fbpx

Hips and shoulders- bløde smidige hofter og skuldre                                 

lørdag den 30.april og lørdag den 14.maj 9.30-11.30

Jeg inviterer dig hermed til at arbejde i dybden med din psoasmuskel på to forårslørdage den 30.april og den 14. maj.
En smidig og stærk psoasmuskel har stor betydning for, om du føler dig fri og let i dine bevægelser og samtidig har den også betydning for din stabilitet.
 
Som den eneste muskel vi har, forbinder psoasmusklen under-og overkroppen, og selvom du måske ikke ved præcis, hvor i kroppen den er og ser ud, så mærker du helt sikkert til den; især hvis den er lidt for stram, og det er den hos rigtig mange mennesker.
 
Når din hofter mangler smidighed og din poasmuskel er lidt for stram kan du f.eks mærke det som stivhed og træthed i lænden, nakkeproblemer, knæproblemer, problemer med fordøjelsen og manglende sexlyst.
 
 

Sjælens muskel

I yogafilosofien kalder man psoasmusklen for sjælens muskel da vores bekymringer og frygtsomme tanker vil forplante sig her.
 
Ofte følger der ømhed og begrænset bevægelighed i skuldrene med, når du har stivhed og problemer i hofteområdet, så vi tager skuldrene med.
 
På det fysiologiske plan er forklaringen at din psaosmuskel trækker sig sammen, når stresshormoner påvirker din krop. Psoas er nemlig vigtig i forbindelsen mellem din hjerne og din krop, når du udsættes – eller udsætter dig selv for belastningstilstande, som du skal overvinde eller direkte overleve.
 
Når du arbejder i dybden med dine hoftebøjere, med psoas ,vil du mærke det dejligt forløsende både mentalt og fysisk; det betyder også færre smerter, et dybere åndedræt, en bedre fordøjelse, større bevægelsesfrihed, en flottere holdning og mere smidighed i lænden, ryggen og nakken.
 
Programmet de to lørdage vil være forskelligt, men begge gange arbejder vi med styrke, med dybdegående stræk, dynamiske øvelser, åndedrætsøvelser og meditation. Du vil blive guidet grundigt og kan være med som helt ny i yoga og som erfaren yogaudøver. 
 
Helt praktisk:
Mindfull Moving Huset, Kattesundet 2A, 2.th, Svendborg
 
Lørdag den 30. april 9.30-11.30
Lørdag den 14. maj .930-11.30

Pris for én lørdag: 230 kr
Pris for begge lørdage 400 kr

 
Der vil blive serveret økologisk te og chokolade.
Vi har yogamåtter og andet udstyr vi har brug for i Mindful Moving Huset.
Kontakt: livtronhjem@live.dk for tilmelding og med spørgsmål.
Betaling: Beløbet overføres via MobilePay 263625

Din plads på holdet er sikret når beløbet er betalt.
Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at give din plads til en anden.

Liv Tronhjem – Livs Yoga – 31700260 – livtronhjem@live.dk.