fbpx

Dinah Rodrigues

Dinah Rodrigues er kvinden bag Hormone Yoga Therapy, hun er yogalærer, yogaterapeut og har en universitetsgrad i psykologi og filosofi. Hun er nu 93 år gammel og still going strong, selvsagt lidt af et livsstykke med strålende øjne, en striks og hjertelig yogalærerinde der stadig hvert år rejser verden rundet og uddanner yogalærere i Hormon Yoga Terapi. Da jeg tog uddannelse hos hende i maj 2019 i Berlin var hun 92 år gammel, lavede selv programmet hver morgen og følte sig frisk og sund som aldrig før. 

Hormon Yoga Terapi

For 30 år siden tilrettelagde Dinah Rodrigues Hormon Yoga Terapi- programmet med det formål  at give kvinder mulighed for at gå igennem overgangsalderen helt eller næsten uden symptomer. 

Undervejs da hun udviklede programmet søgte hun oplysninger og vejledning hos læger og yogamestre og vejledere, også for at få godkendelse til at bruge den tibetanske koncentrationsteknik der går igen i programmet. Hun har desuden arbejdet med og undervist mange kvinder gennem årene og har kunnet dokumentere effekten af programmet.

Når det netop hedder Hormon Yoga Terapi og ikke “bare” yoga, handler det om at man når man laver programmet bruger yogaen, de fysiske øvelser, meditationerne og åndedrættet som en terapeutisk indsats med et specifikt formål; netop det at skabe en bedre hormonel balance hos kvinder.

Programmet består af dynamiske fysiske øvelser og særlige kraftfulde åndedrætsøvelser der vækker, stimulerer de endokrine kirtler der har særlig betydning for den kvindelige hormonproduktion. 

Når man som kvinde runder 35 år vil produktionen af kønshormonerne blive mindre og sidst i 40´erne mærker mange kvinder symptomer på at de nærmer sig overgangsalderen.

 

Jeg har haft adskillige forløb og hold med Hormon Yoga Terapi, og udover det, at vi laver yoga for vores mentale og fysiske sundhed, en bedre hormonel balance, er der hver gang en særlig kærlig stemning i rummet.

Det er min fornemmelse, at det opstår, fordi vi mødes som kvinder, oplever en forbundethed og måske endda en form for lettelse ved at vide, at vi alle på hver vores måde mærker overgangsalderen som en faktor i vores liv.

Liv Tronhjem – Livs Yoga – 31700260 – livtronhjem@live.dk