fbpx
Yoga & Terapi ny ny

Din overgangsalder

Har du set dig og din overgangsalder i øjnene? 

En kvindes krop undergår mange forandringer, den er ganske forunderlig og ændrer sig livet igennem.

Midt i 30érne begynder de hormonelle forandringer almindeligvis, selvom de fleste først mærker det sidst i 40´erne eller først i 50´érne. De oplevelser man har med overgangsalderen er naturligvis ganske individuelle, da vi er forskellige og lever forskellige liv. 

Samtidig er der meget der er fælles for os og det er værd at vide noget om, når man som kvinde oplever at kroppen forandres, tankerne og følelsen af at være kvinde.

Det sker i kroppen

Siden jeg for alvor begyndte at interessere mig for overgangsalderen, står det klart for mig at kilderne til information er uudtømmelige, det er derfor med pennen spidset og tungen lige i munden jeg her videregiver information til dig. Noget der er lige til at gå til er faserne :

Overgangsalder

Overgangsalderen er betegnelsen for årene før og efter den sidste menstruation ophører. Det er især i denne periode du vil mærke, på din krop og din psyke, at kroppen danner markant færre kvindelige kønshormoner.

Præmenopause:

Perimenopause

Menopause

Postmenopause

Dette er perioden før overgangsalderen, hvor      kvinden stadig er fertil men        æggestokkene begynder at producere mindre østrogen. Det vi forstår som symptomer på overgangsalderen opstår i denne periode.

Den egentlige overgangsfase fra at være fertil til ikke længere at kunne blive gravid; måske er det først nu du mærker symptomer.

Menopausen er betegnelsen for den sidste menstruation, først efter 12 måneder uden menstruation ved man at man er i menopausen og har været det det sidste år. 

Årene efter den sidste menstruation, en periode på omkring 10 år. I denne periode indstiller din krop, hjerne og sind sig på en  en ny livsfase; en tid hvor der igen kommer ro og for det meste også balance i hormonerne. 

Liv Tronhjem – Livs Yoga – 31700260 – livtronhjem@live.dk